воскресенье, 31 мая 2015 г.

Трудная лигочемпионовская путевка Шахтера: в Киеве ничья

У стартовому складі «Шахтаря», який цього разу в ролі господарів поля виступав не на «Арені Львів», а на «Оболонь-Арені», порівняно з минулою грою з «Дніпром» відбулися певні зміни. У ворота повернувся Пятов, знову з’явилися на полі досвідчені Шевчук, Луіс Адріано, Тайсон та Кучер, і особливо несподіваною була поява Фернандо, який востаннє грав у чемпіонаті ще15 березня. До речі, для капітана гірників Срни це був ювілейний, 450-й матч, проведений хорватським легіонером за «Шахтар» у всіх турнірах. Щодо «Карпат», то Ігор Йовічевіч після поразки від «Динамо» зробив лише одну кадрову перестановку, замінивши Кожанова на Карнозу.

 Номінальні гості вийшли на поле, знаючи про велику перемогу їх переслідувачів з «Іллічівця», які хоч по очкам і наздогнали «Карпати», але через суттєво гірший баланс забитих та пропущених м’ячів таки замкнули турнірні перегони. «Шахтарю» ж для завоювання другого «лігочемпіонівського» місця достатньо було завершити гру і внічию.

 За традицією підтримати до Києва підтримати «Карпати» вирушило дуже багато вболівальників «левів». Обидві команди розпочали гру без особливої розвідки, і боротьба за м’яч точилася на кожному клаптику поля. Ця гра могла внести і корективи в список кращих голеадорів чемпіонату, враховуючи, що Тейшейра після чергового голу Бікфалві відставав від румунського бомбардира лише на один м’яч. І саме Алекс міг першим змінити нулі на столичному стадіоні, але головою після флангової націленої передачі Шевчука пробив над рамкою воріт Мисака.

 «Карпати» при першій нагоді небезпечно контратакували, і перший у грі удар в рамку воріт наніс досвідчений Худоб’як, але Пятов розгадав намір ветерана «зелено-білих». Підопічні Мірчі Луческу продовжували активно шукати шляхи взяття воріт суперників і після дальнього удару сходу Степаненка м’яч прошмигнув поруч з хрестовиною воріт. І все ж, «Шахтар» таки досягнув свого завдяки активності захисника Кривцова, який спочатку влучив у поперечину, а згодом першим встиг на добивання м’яча, який проштовхнув Луіс Адріано.

 Не встигли «карпатівці» оговтатись від такого розвитку подій, як м’яч знову опинився у сітці їх воріт. Після розіграшу кутового захисники «розрядили» ситуацію, але м’яч знову опинися у штрафному, і Тейшейра, скориставшись пасом Луіса Адріано, свого шансу наздогнати Бікфалві не втратив. Під кінець тайму міг забити і сам Луіс Адріано, але, пробивши сходу після пасу Тейшейри, влучив з лінії штрафного у поперечину воріт.

 Ледь розпочався другий тайм, як інтригу в перебіг подій на полі вніс Карноза. Півзахисник «Карпат» чудово виконав штрафний удар, пробивши над «стінкою» впритул зі штангою воріт Пятова. Для Карнози, до речі, це був перший гол у складі «Карпат», який він на фініші сезону провів у своїй 14-й грі чемпіонату. Згодом після цього через безлади на трибунах арбітру Мосейчуку довелося призупинити матч, і команди на декілька хвилин повернулися до роздягалень.

 Після відновлення напруженого поєдинку відчувалось, що забитий гол додав впевненості «Карпатам», які продовжували діяти досить активно. Захисник Костевич змусив помилитися досвідченого Срну, і м’яч потрапив до Худоб’яка, який потужним дальнім ударом провів не менш красивий гол у ворота Пятова. Так «Карпати» вперше зі серпня минулого року провели в гостях більше одного голу за гру. «Шахтарю» ж «зелено-білі» вперше з березня 2002 року забивають більше одного гола за гру.

 Гра продовжувала носити відкритий характер і небезпечних моментів не бракувало. Міг дубль оформити Тейшейра, який у штрафному майданчика обіграв одного захисника, але другий вчасно кинувся під удар, ліквідувавши загрозу. У свою чергу, Пятов встиг випередити Худобяка після передачі Карнози. Пристрасті на полі наростали неабиякі і вгамовувати їх почав Мосейчук – з допомогою багатьох жовтих карток.

 Під кінець матчу обидві команди намагалися вирвати перемогу, і шанси відзначитись втратив спочатку Тейшейра, який не зумів обіграти захисника, а згодом його напрямок удару розгадав Мисак. Не щастило і  Луісу Адріано, що пробивав впритул з рамкою воріт, та Марлосу, на удар якого встиг відреагувати капітан «левів» Пластун, вибивши м’яч з порожніх воріт.

 У підсумку «Шахтар» перервав свою домашню переможну серію в матчах з «Карпатами», яка тривала 13 (!) ігор. Підопічні Мірчі Луческу в ролі господарів поля пропустили перший у цьому році гол, і також перервали у чемпіонаті серію без пропусків голів, яка тривала 538 (!) хвилин. Згодом стало відомо, що матч «Говерла» – «Дніпро» також не виявив переможця, і відстань «гірників» від «дніпрян» так і залишилась у два очки.



«Шахтер» – «Карпаты» – 2:2 (2:0)

«Шахтер»: Андрей Пятов, Александр Кучер, Вячеслав Шевчук, Сергей Кривцов, Алекс Тейшейра, Тайсон (Бернард, '66), Дарио Срна, Дуглас Коста (Ромеро Марлос, '68), Тарас Степаненко, Фернандо, Луис Адриано
«Карпаты»: Роман Мысак, Артур Новотрясов, Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Артур Карноза, Игорь Худобяк, Дмитрий Клёц (Муртаз Даушвили, '46), Олег Голодюк, Амбросий Чачуа (Алексей Гуцуляк, '85), Марьян Швед

Арбитр: Юрий Мосейчук (Черновцы)

 Сергей Кривцов, 33, Алекс Тейшейра, 37 - Артур Карноза, 46, Игорь Худобяк, 62
 Сергей Кривцов, 75. Александр Кучер, 77. Ромеро Марлос, 81. - Олег Голодюк, 77. Владимир Костевич, 79. Алексей Гуцуляк, 87.

ШАХТЕР – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

 Зрителей: 3.200
 Оценка поля: 4
 Честная игра: 6,750 - 6,750

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Баннер

Tak