пятница, 4 декабря 2015 г.

Шахтер, победив Карпаты, будет зимовать лидером Премьер-лиги

«Шахтар» вже вдруге у цьому сезоні виступив в ролі господарів поля в Одесі. Тренерам обох команд у заключній грі першої частини чемпіонату з різних причини довелося зробити кадрові ротації. В складі «гірників» не грали травмовані Азеведо, Малишев, Шевчук, Тайсон та екс-карпатівець Гладкий, а в рядах «левів» були відсутні дискваліфіковані Даушвілі та Ксьонз. До того ж, Ігор Йовічевіч лише втретє у чемпіонаті замість Мисака місце у воротах довірив його тезці Підківці.


Номінальні господарі поля вже на першій хвилині могли відкрити рахунок, але Феррейра на дальній штанзі не встиг замкнути передачу Ісмаілі. Натомість Фред пробив низом впритул зі штангою воріт «Карпат», а згодом Феррейра не зумів реалізувати свою вилазку до воріт, влучивши у воротаря.

Першу загрозу біля воріт «гірників» «зелено-білі» створили після розіграшу свого єдиного у першому таймі кутового, коли Гуцуляк зумів випередити Ракицького, для кого це була 150-а гра у чемпіонатах, пробивши головою впритул з рамкою воріт Каніболоцького. Підопічні Мірчі Луческу продовжували більше контролювати м’яча та пробивати по воротах, проте до гольових моментів біля воріт «Карпат» справа не доходила. В одному з епізодів Феррейра у падінні намагався проштовхнути м’яч повз Підківку, ледь не завдавши травми молодому воротареві.

Під час перерви румунський наставник «Шахтаря», намагаючись підсилити атакуючий порив одного з лідерів чемпіонату, зробив прогнозовану заміну, випустивши на поле Едуардо замість Феррейри. І в одному з епізодів хорват скористався помилкою Новотрясова, який невдало вибив м’яч, і в один дотик пробив над Підківкою, що залишив ворота – 1:0. Для Едуардо, до речі, це був ювілейний, 30-й, гол в чемпіонатах.

Після цього вже прийшла черга хорвата Йовічевіча робити заміни, керманич «Карпат» випускає на поле Карнозу, який, нагадаємо, у травні забивав гол «Шахтарю», та Страшкевича, який до цього чотири матчі поспіль відсидів на лаві запасних. Проте до небезпечних моментів біля воріт Каніболоцького справа не доходили: досвідчені оборонці «гірників» встигали руйнувати атаки «левів».

«Карпати» під кінець матчу намагалися зрівняти рахунок, і двічі такий шанс втратив Карноза: після однієї з контратак Артур в падінні не влучивши по м’ячу, а після іншої – пробив надто неточно. Натомість гравці «Шахтаря» встигли подвоїти рахунок, коли після пасу Едуардо захисник Ісмаілі в один дотик пробив низом в дальній кут. На цьому голепад на «Чорноморці» не завершився. І в Одесі збільшилася рекордна у чемпіонатах гольова серія кращого голеадора чемпіонату Тейшейри до 10 (!) ігор – 17 м’ячів.

У підсумку «Шахтар» також збільшив свою переможну у чемпіонаті серію до 11-ти ігор, а гольову домашню у ворота «Карпат», яка розпочалася ще у 1997 році, до 17-ти (!) ігор. Так гірники здобули свою вже 13-ту у чемпіонатах перемогу з великим рахунком над «Карпатами», в тому числі, 12-у у ролі господарів поля.

«Шахтер» – «Карпаты» – 3:0 (0:0)

«Шахтер»: Антон Каниболоцкий, Александр Кучер, Исмаили, Ярослав Ракицкий, Алекс Тейшейра, Ромеро Марлос (Виктор Коваленко, '73), Дарио Срна, Бернард (Дентиньо, '63), Тарас Степаненко, Фред, Факундо Феррейра (Эдуардо Да Силва, '46)
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Амбросий Чачуа, Андрей Гитченко, Артур Новотрясов, Денис Кожанов (Вадим Страшкевич, '69), Василий Кравец, Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Алексей Гуцуляк (Артур Карноза, '64), Игорь Худобяк (Дмитрий Клёц, '84)

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Баннер

Tak